Nieuws


WerkmansMobiliteit publiceert hier regelmatig relevante nieuwsberichten. Zowel door de eigen medewerkers geschreven als gevonden via de diverse media. Zo blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, inovatie, trends en stromingen op het gebied van Mens en Werk. 

Geslaagde Masterclass Autisme en Werk

Op 1 november hebben WerkmansMobiliteit en Het Blikveld samen een geslaagde masterclass verzorgd voor bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen. In een prettige open sfeer kwamen de onderwerpen aan bod, en door de grote inbreng van de deelnemers kunnen wij spreken van een geslaagde middag.
Voor de masterclass op 29 november zijn nog enige plaatsen open. U kunt zich nog aanmelden via :
www.hetblikveld.nl/masterclass.

Werknemer bang om ziek te melden
 

Werknemer bang om ziek te melden

1 op de 7 werknemers met een chronische ziekte meldt deze niet bij zijn baas. Uit angst. Hoewel een groot deel van de medewerkers met een chronische ziekte denkt dat zijn werkgever begrip toont voor hun ziekte, meldt vijftien procent van de chronisch zieke medewerkers dit niet. Zij zijn bang voor baanverlies of gevolgen voor hun loopbaan.
 
PW de Gids schreef hier een interessant artikel over dat wij graag met u delen.

Nationaal Outplacement Onderzoek 2015
 

Nationaal Outplacement Onderzoek 2015

Steeds meer werknemers die hun baan dreigen te verliezen vinden dankzij specialistische begeleiding werk in een andere branche. Daar waar in 2014 de helft van de mensen een nieuwe werkgever vond buiten de eigen branche, is dit percentage vorig jaar gestegen tot 75 procent. Ruim 70 procent verschuift ook naar een andere functie, een jaar eerder was dit nog 62 procent.
 
In dit artikel leest u meer over de uitkomsten van het Nationaal Outplacement Onderzoek.

Keurmerk Blik op Werk
 

Keurmerk Blik op Werk

In maart van dit jaar hadden wij onze jaarlijkse audit. Bij het aanleveren van de cijfers weet je al dat je voldoet aan de eisen die het keurmerk stelt, maar bij de audit gaan we nog een stapje verder. Voldoen we ook aan de eisen die we aan onszelf stellen? En hoe zijn we beoordeeld door de cliënten en opdrachtgevers? We mogen trots zijn op het resultaat.