Columns


Medewerkers van WerkmansMobiliteit schrijven over wat zij in hun werk tegenkomen. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, meestal informatief, maar het is altijd hun persoonlijke kijk op de situatie.Het overwinnen van ‘koudwatervrees’
 

Het overwinnen van ‘koudwatervrees’

Sinds de invoering van de Participatiewet zijn er belangrijke stappen gemaakt als het gaat om de re-integratie van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. Toch lijken veel werkgever nog te kampen met ‘koudwatervrees’.  Kevin van der Heijden, Arbeidsmarktspecialist Participatie bij WerkmansMobiliteit, beantwoordt in deze column de vraag waar dit vandaan komt en hoe we toch succesvol met elkaar in zee kunnen gaan.

In 2025 een 100% inclusieve arbeidsmarkt
 

In 2025 een 100% inclusieve arbeidsmarkt

Hoe staat uw bedrijf er voor in 2025? Bent u die ondernemer waar Ruud Luijsterburg over dagdroomt, of bent u die ondernemer die er jaloers naar kijkt? 
Ruud neemt u mee naar 2025.

Duurzaam voor de toekomst
 

Duurzaam voor de toekomst

Jarenlang stond Nederland bekend als een land met een hoog ziekteverzuim en een groot aantal arbeidsongeschikten. Na een aantal drastische hervormingen in de sociale zekerheid is het ziekteverzuim flink gedaald en is het aantal medewerkers dat arbeidsongeschikt is sterk afgenomen.  In deze column legt Kevin van der Heijden u uit hoe we tot een duurzame, inclusieve arbeidsmarkt kunnen komen.

Preventie: Voorkomen is beter dan genezen
 

Preventie: Voorkomen is beter dan genezen

Hoe de kapper op het scherpst van de snede kan blijven knippen.
Met een vette knipoog beschrijft Stan van Gestel een situatie uit het dagelijks leven.